Verksamheten

Stall Hagneryd

Stall101Stallbyggnaden från sent 1800 tal har under senare år renoverats med stor omsorg.
Ambitionen har varit att bibehålla byggnadens unika stil även om vissa förändringar varit nödvändiga för att möta kraven på funktion.

Invändigt har taket höjts och ny stallinredning monterats.

I stallet bedrivs för närvarande inackorderingsstall, med god hästhållning och en bra stämning.

Stallet har 13 boxplatser, varav 4 st är uteboxar. Spolspilta, uppvärmd sadelkammare, toalett, tvättmaskin, foderkammare samt loge för långtidsförvaring finns tillgängligt.

Ridbanan är belyst, ca 24×65 m med sjöutsikt mot sjön Glan.   Stall1_224Ridterrängen kring stallet erbjuder naturskön skog och för de uppstallade hästarna finns även tillgång till ängar att rida på under delar av året.

Hästarna erbjuds daglig utevistelse i stora gräshagar vintertid. Sommarbete finns på gården till samtliga hästar.

Är du en hästägare som värdesätter ordning och reda, trevlig stämning, god hästhållning och en vacker miljö är detta stallet för dig.

Utbildning av häst och ryttare

DSC_0069_250Mimmi Elmermark, diplomerad ridinstruktör har en lång bakgrund som pedagog och ridinstruktör. I dag arbetar Mimmi på heltid med att utbilda ryttare som befinner sig i olika utvecklingsfaser från nybörjare till tävlingsryttare.

Privata träningar bedrivs både hemma på gården och på andra anläggningar.

Mimmi arbetar också deltid på ridskola.

På Hagneryd erbjuds helgkurser under våren, sommaren och hösten. Dessa kurser riktar sig till dig med egen häst och innehåller främst dressyr men även markarbete och gymnastikhoppning för den som önskar. Vi rider 1-2 pass om dagen och äter gemensam lunch. Anmälan sker via mail eller telefon.

Är du intresserad av kurser eller annan träning hör av dig till Mimmi via mail eller telefon. Även nya elever är välkomna för träning/kurser.

Välkommen att höra av dig.